Ред Бул представи колата, с която Макс Верстапен ще защитава титлата си във Формула 1 през сезон 2022-а. 

Новият RB18B е в традиционните цветове на отбора, но автомобилът разбира се е създаден според новите изисквания и правила. 

Пилотите Макс Верстапен и Серхио Перес, както и босът на отбора Кристиан Хорнер присъстваха на представянето, на което бе съобщено и че технологичната компания „Oracle” се присъединява към спонсорите и влиза в името на отбора. 

„Много неща са неизвестни за колата. Най-важното е да се подготвим по най-добрия начин, но за автомобила нещата са неясни. Много съм любопитен как ще изглежда колата на пистата” заяви Верстапен. 

Върху неговата титла обаче, бе хвърлена нова сянка след разпространяването на комуникацията между рейсдиректора Майкъл Маси и спортния директор на Ред Бул Джонатан Уийтли. Записът е от последните обиколки на надпреварата и разкрива съвет от Уийтли към Маси затова как да действа със затворените с обиколка автомобили. 

Както е известно именно тези действия на Маси предизвикаха вълна от недоволство, след  като той позволи само на колите между Люис Хамилтън и Макс Верстапен да се върнат в обиколката на лидерите, а на колите от дъното не, което помогна на Макс да получи предимство и да изпревари британеца в последната обиколка, стигайки и до титлата.